Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad – Het Nederlandse sportconcept QR-FIT is nu ook op Aruba geïntroduceerd.

F14 ARU QR FIT bij Malmok1Aruba Tourism Authority (ATA) en de ministeries van Toerisme, Sport en Volksgezondheid werken samen en hebben bij Malmok een route gemaakt. De bevolking en toeristen kunnen van deze sportroute gebruik maken.
QR-FIT is een applicatie die op de mobiele telefoon wordt gedownload. Na het inloggen moet de locatie worden aangegeven waar de persoon wil sporten. ‘Malmok Beach Aruba’ staat tussen de locaties, met een route van 2,5 kilometer. De app geeft aan dat er twaalf sportpunten op de route zijn en dat de gemiddelde tijd om de hele route te doen, zo’n 75 minuten is. Op elk sportpunt kan een oefening worden gedaan. In totaal zijn er 60 oefeningen om uit te kiezen. De gebruiker van de app geeft aan of het niveau beginner, intermediate of advanced is. De app bevat ook video’s van de oefeningen, zodat de gebruiker eerst kan kijken hoe de oefening moet worden gedaan.
ATA investeert al enkele jaren in het aanpassen en verbeteren van openbare gelegenheden, zodat de bevolking meer in beweging komt. De meeste locaties die zijn aangelegd, worden gebruikt door wandelaars en hardlopers. De sporters geven echter aan dat ze graag oefeningen willen doen waarmee ze al hun spieren kunnen gebruiken. Dat missen ze.
Behalve sporten heeft ATA ook een belangrijke rol in het zogeheten bestemmingstoerisme. ATA wil toeristen naar Aruba trekken die interesse hebben in nieuwe ervaringen. De toerisme-autoriteit zoekt steeds naar niches. Speciale projecten die het voor toeristen aantrekkelijk maken om naar het eiland te komen. Maar het moeten ook projecten zijn die geen extra druk leggen op de capaciteit van het eiland. Minister Dangui Oduber (MEP) van Toerisme en Volksgezondheid legt uit dat de niche ‘welzijn’ na de pandemie nog belangrijker is geworden. ,,We willen manieren aanbieden om de samenleving actiever te maken en in beweging te krijgen.”
Vanuit toerisme-oogpunt is Aruba gericht op het model van ‘high value, low impact’. ,,We willen toeristen binnenhalen naar Aruba, zonder dat we er als eiland veel op hoeven in te leveren. Dit innovatieve project valt absoluut in deze categorie.”
Oduber wijst er verder op dat Aruba tijdens de pandemie als eerste met de Aruba Health App kwam, die ook een succes was. Deze QR-FIT is het volgende project.
Aruba is buiten Nederland de eerste bestemming waar de QR-FIT wordt gebruikt. ATA is blij dat Aruba deel uitmaakt van dit project. Het sportproject wordt gefinancierd door het toerismefonds TPEF. Minister Oduber hoopt dat veel mensen gebruik gaan maken van deze sportroute.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.