Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Vanwege de maatregelen in verband met het coronavirus wordt er vandaag, in verband met Dia di Rincon, een virtueel cultuurprogramma uitgezonden. BONvieringHet virtuele programma Mi kultura t’e kos zal tussen 13.00 en 19.00 uur te volgen zijn via de Facebookpagina van Mi kultura t’e kos, Live99FM Bonaire en via het YouTube kanaal Live 99FM.
Dia di Rincon is een jaarlijks terugkerende culturele manifestatie. Al 32 jaar wordt het feest georganiseerd en het trekt een bezoekersaantal van meer dan 4.000. Het hoofddoel is om mensen bij elkaar te brengen om ze op die manier te laten genieten van alle belangrijke onderdelen van het cultureel erfgoed van Bonaire. Op 26 februari heeft gedeputeerde Nina den Heyer gezegd dat er dit jaar geen centrale viering van Dia di Rincon zal plaatsvinden en dat er uitgeweken wordt naar een virtueel cultuurprogramma, passend bij de voorzorgsmaatregelen betreffende de heersende situatie. Bonaire verkeert sinds 22 april in risiconiveau 4 en dit betekent dat het nog steeds niet mogelijk is om evenementen te organiseren.
Gezaghebber Edison Rijna riep gisteren in een video- en audioboodschap iedereen die niet in Rincon woont of werkt op, om niet naar Rincon te gaan. ,,Er zijn geen feesten of evenementen en om samenscholing tegen te gaan vraag ik u om er niet heen te gaan. Er zijn wel festiviteiten op sociale media”, aldus Rijna. ,,Wij vinden het heel jammer dat Dia di Rincon niet door kan gaan maar ik kom op voor de gezondheid van iedereen. Ik doe een beroep op u als verantwoordelijk burger en hoop dat u daar gehoor aan geeft zodat we volgend jaar hopelijk Dia di Rincon weer normaal kunnen vieren”, zo laat Rijna weten. Hij vraagt in het bijzonder de jongeren om zich aan de bestaande regels te houden. ,,Houd er rekening mee dat onverantwoord gedrag consequenties heeft voor jezelf, je familie en onze samenleving.”
De dag kan wel in familiekring gevierd worden, waarbij rekening gehouden moet worden met de regels van risiconiveau 4.

 

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.