Culturele reflectie op en herdenking van 10 jaar autonomie tijdens week van de cultuur 2020 - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport
 

Culturele reflectie op en herdenking van 10 jaar autonomie tijdens week van de cultuur 2020

Geplaatst op 24 09 2020

WILLEMSTAD – De week van de cultuur komt dichterbij en elk jaar is onze gemeenschap gewend dit groots te vieren met verschillende culturele activiteiten rondom Curaçao. COVID-19 heeft veel zaken rondom ons veranderd, inclusief enige van onze gewoontes. Zo moet de Curaçaose Overheid dit jaar bijvoorbeeld komen met alternatieve manieren om toch onze cultuur te kunnen vieren en herdenken en de impact die deze heeft op onze ontwikkeling als mens, maar ook de vooruitgang van ons land.

De week van de cultuur heeft dit jaar als thema “Culturele Reflectie” en zal plaatsvinden vanaf zondag 27 september tot en met zaterdag 10 oktober aanstaande. De culturele reflectie die de Curaçaose overheid wil bereiken met dit thema omvat onder andere de stimulatie van meer cultureel bewustzijn bij ons volk, motivatie van onze mensen om ons erfgoed in de ruimste zin te ontdekken en te omarmen en te werken aan versterking van onze natie en identiteit om een volk te creëren dat zich bewust is van haar cultuur en er trots op is. 

De Overheid doet een oproep aan het volk om gedurende de week van de cultuur te focussen op vragen zoals, “Wat betekent cultuur voor mij?”, “Hoe beleef ik mijn cultuur?” en “Wat kan cultuur betekenen voor mijn land?”. Met dit in gedachte geeft de Overheid deze week het motto “Begrijpen, verbinden en oogsten”. Gezien de benodigde aanpassingen in het kader van COVID-19, zullen de activiteiten voornamelijk via digitale kanalen, sociale media en ook via televisie plaatsvinden.

Het feit dat ons land dit jaar 10 jaar als autonoom land binnen het Nederlands Koninkrijk viert, draagt iets extra’s bij aan de culturele reflectie die we allemaal moeten doen. Een extra accent plaatsen op waar we vandaag staan als individu en als land, en je realiseren welke culturele en persoonlijke ontwikkeling we nog voor de boeg hebben, helpt ons bij het bereiken van de gewenste uitkomst.

De Curaçaose Overheid zal u naar behoren informeren over de verschillende activiteiten die plaatsvinden gedurende de week van culturele reflectie en hoe het volk kan deelnemen en zienswijzen, geschiedenis, kennis, ervaring, talenten en creativiteit kan uitwisselen.

Vanaf dit moment, roept de Curaçaose Overheid alle families, wijken en scholen op Curaçao op, radiozenders en televisiekanalen, particuliere en publieke instituten, ondernemers en artiesten, om actief deel te nemen aan deze week van de cultuur. Laten we allemaal de tijd nemen en vandaag meer dan ooit reflecteren op  de rol en het belang van cultuur in onze gemeenschap. Neem je activiteit, workshop, talent of reflectie  op en deel dit op je eigen sociale kanalen, gebruik makend van de hashtags #kultura2020, #reflekshonkultural en #simandikultura2020.

In de loop van deze week zal de Overheid meer informatie delen over al de verschillende activiteiten op digitale platforms en in welke vorm jij ook kan deelnemen aan het vergroten van onze culturele reflectie.