Al het nieuws

Verboden vuurwerk op straat te kopen

Van een onzer verslaggevers
Philipsburg - De brandweer van Sint Maarten heeft zes vergunningen goedgekeurd voor vuurwerkshows op oudjaarsavond. Dat wordt door de regering bekendgemaakt.

SXMvuurwerkDe vuurwerkshows vinden plaats op 1 januari 2022, om ongeveer middernacht op de Great Bay Boardwalk, Pelican, Simpson Bay Lagoon, Simpson Bay Beach, Maho Beach en Cupecoy Beach. Er zijn dit jaar geen vergunningen afgegeven voor de verkoop van consumentenvuurwerk.
De brandweer waarschuwt alle inwoners van het eiland voor het risico van het kopen en aansteken van vuurwerk dat lokaal gekocht is, omdat dit vuurwerk niet is gescreend door de brandweer en daarom mogelijk niet voldoet aan de veiligheidseisen. De brandweer: ,,Vuurwerk dat niet door een gecertificeerde leverancier wordt verkocht, wordt beschouwd als illegaal vuurwerk en voldoet mogelijk niet aan de criteria van ontstekingsvertraging en kan veel grotere explosies of effecten hebben dan toegestaan. Dergelijk vuurwerk kan ernstige brandwonden veroorzaken en het verlies van vingers, het verlies van ledematen en zelfs leven. Dit illegale vuurwerk kan bij ontbranding te dicht bij of in een gebouw ernstige schade of het instorten van het bovengenoemde veroorzaken.”
Ook de politie waarschuwt op te treden in het geval van gebruik, opslag of verkoop van illegaal vuurwerk. De brandweer zal er samen met politie, douane en kustwacht op toezien dat alle vuurwerkactiviteiten bij sluiting van 2021 en begin 2022 volgens de verleende vergunningen verlopen en op een veilige manier worden ingezet.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.