Nieuws Curaçao

Met 194 km/u over de Emancipatieboulevard: twee doden

Foto's: Èxtra
Foto’s Èxtra

Ruben Seibald bezweek vanochtend aan zijn verwondingen, een week na het dodelijke ongeluk op de Dominico Martina Boulevard. Hij reed daar volgens de politie met een snelheid van 194 km/u. Dat is vast komen te staan uit het technisch onderzoek dat na het ongeluk plaatsvond.

Ruben verloor door zijn hoge snelheid de macht over het stuur kwijt en botste met zijn rechtervoorkant de linkerachterkant van de auto die in dezelfde richting naar Biesheuvel reed. Daarin zaten vier mensen zaten, twee toeristen en twee Nederlanders die hier al langer wonen.

Fataal

De auto waarin zij zaten werd door de klap het verhoogde talud op geduwd en sloeg over de kop. Drie van de inzittenden, inclusief de chauffeur raakten daarbij gewond. Voor het vierde slachtoffer, de 62-jarige Saskia Van Der Vlist-Ypes was de klap fataal. Zij overleed ter plaatse.

Uit onderzoek is ook vast komen te staan dat Ruben met 194 km/uur zijn veiligheidsgordel niet om had. De politie heeft het strafrechtelijk onderzoek dat was gestart gestaakt toen duidelijk werd dat ook Ruben het ongeluk niet heeft overleefd.

Saskia en Ruben zijn het zesde en achtste dodelijke verkeersslachtoffer dit jaar op Curaçao. Het zevende slachtoffer viel dinsdagochtend bij een ander ongeluk. De teller op Curaçao staat inmiddels op acht. Dat is net iets meer dan in 2019 toen in de eerste drie maanden zeven verkeersslachtoffers vielen.


Deel dit artikel