BES

Van onze correspondent
The Bottom/Oranjestad - Het team van de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de eilanden Saba en Sint Eustatius. Door corona was dat ruim twee jaar geleden.

F13 BES belangstellingVerspreid over drie spreekuren behandelde het team meer dan veertig vragen en klachten.
De klachten en signalen die het team van de Nationale ombudsman binnenkreeg betreffen verschillende overheidsinstanties, zowel over de rijksoverheid als de lokale overheid (het openbaar lichaam). Een groep ouders deelden ook hun zorgen over scholen en jeugdbescherming met de Kinderombudsman. Opvallend was dat bewoners met meerdere klachten kwamen over verschillende onderwerpen.
Het team sprak met alleenstaande ouders en hun kinderen over ouderschap. Deze gesprekken waren volgens de teamleden zeer waardevol voor het onderzoek naar opvoeden in armoede.
,,Het was fijn dat we er weer fysiek bij waren. De bewoners hadden grote behoefte om hun verhaal te doen. Fysieke aanwezigheid en zichtbaarheid lijken voorwaarden te zijn om makkelijk tot afspraken te komen”, aldus coördinator Gaby von Maltzahn.
Het team van de Nationale ombudsman en de Kinderombudsman behandelen ook alle digitaal binnengekomen klachten en signalen en waar nodig schakelen zij de relevante overheidsinstanties in voor een correcte afhandeling van de klachten.
Vanaf 7 maart is het team aanwezig op Bonaire. Locaties en tijden worden binnenkort bekend gemaakt op de websites..


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.