Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Cinelandia wordt niet onteigend

door Op 23-02-2021

De rechter heeft gisteren een eis tot onteigening afgewezen waartoe de organisaties ProMo en Docomomo hadden verzocht. De twee organisaties hadden eind vorige maand via hun advocaat Achim Henriquez gevraagd om over te gaan tot onteigening van het oude theater Cinelandia in Punda. Volgens de organisaties is dat de beste oplossing in het publieke belang. Als de onteigening wordt toegekend kan het Land zelf restauratie op zich nemen, zo stellen de organisaties die zich inzetten tot het behoud van monumenten op Curaçao. De rechter heeft die eis gisteren afgewezen.

Cinelandia is in handen van Fernando da Costa Gomez. Maar die lijkt volgens de organisaties niet van plan het pand snel te willen restaureren. Volgens ProMo en Docomomo moet het unieke art deco-gebouw bewaard blijven voor Curaçao, restauratie is daartoe volgens de organisaties de beste optie. Met hun stap naar de rechter wilden de organisaties voorkomen dat het gebouw wordt afgebroken.


Meningen van de lezer
  1. R.C.Visser   Op   23-02-2021 om 09:32

    Een goede beslissing van de rechter…indien blijkt dat de eigenaar het gebouw nu (liefst snel!) gaat restaureren. Als het zijn voornemen is het in de huidige staat te laten staan, dan schiet niemand er iets mee op…en wordt het gevaar voor degenen die daar langs lopen alléén maar groter.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *