Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het aantal coronabesmettingen is op Aruba opgelopen tot 1.105. Het Horacio Oduber Hospitaal (HOH) waarschuwt dat alle patiënten die nu moeten worden opgenomen, de kans lopen om naar het buitenland te worden gestuurd.

ARUcoronaHet ziekenhuis moet deze maatregel nemen om opnameproblemen te voorkomen en te kunnen blijven garanderen dat elke burger medische zorg kan krijgen.
Gedurende het kerstweekeinde liepen de coronabesmettingen al flink op. Na het weekend had Aruba echter een nieuw record met 248 nieuwe gevallen. Onder hen zijn 80 toeristen. Op de algemene afdeling van het HOH worden vier coronapatiënten behandeld, er ligt geen coronapatiënt op de ic. Zes Arubaanse patiënten liggen in een ziekenhuis in Colombia, zij liggen wel allemaal op de ic.
Het ziekenhuis waarschuwt in een persverklaring dat er minder bedden beschikbaar zijn, omdat het HOH midden in de renovatie zit. Om te garanderen dat er bedden beschikbaar blijven op Aruba, wil het ziekenhuis zo veel mogelijk patiënten naar een ziekenhuis in de regio sturen. Zo’n buitenlandse uitzending wordt geregeld via het AZV. Colombia eist dat patiënten en hun begeleiders gevaccineerd zijn, waardoor niet alle patiënten meer naar dat land kunnen worden gestuurd. AZV kijkt daarom ook naar ziekenhuizen in Curaçao en Martinique.
Het HOH maakt duidelijk dat het dus kan gebeuren dat een kind om medische redenen naar Colombia moet worden gestuurd, terwijl de niet-gevaccineerde ouder niet meekan. In zo’n situatie is het ook belangrijk dat de patiënt een geldig paspoort heeft. Het ziekenhuis begrijpt dat zo’n beslissing vervelend kan zijn voor de familie van de patiënt en voor de patiënt zelf, maar het HOH heeft in de huidige omstandigheden geen keuze. Vandaar dat elke patiënt die nu wordt opgenomen, wordt geïnformeerd over de mogelijkheid om naar het buitenland te worden gestuurd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.