Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Wie vanuit Curaçao naar Nederland reist, hoeft voor vertrek geen PCR-test meer te laten afnemen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gisteren bekendgemaakt in een aanpassing van het reisadvies.

pcrDe verplichting om een negatieve PCR-test te overleggen bij aankomst in Nederland vervalt omdat ‘het aantal besmettingen op Curaçao is gedaald’. Ook hoeven reizigers uit Curaçao niet meer in thuisquarantaine te gaan in Nederland. Daarmee geldt nu voor alle landen en eilanden van het Koninkrijk eenzelfde reisadvies.
Op 15 december kondigde Nederland voor de hele wereld, dus ook de Caribische delen van het Koninkrijk, code oranje af om reizen naar het buitenland te ontmoedigen. Dit in verband met de vele besmettingen en de lockdown in Nederland. ,,Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle”, aldus het aangepaste advies van het ministerie gisteren op www.nederlandwereldwijd.nl.

Code oranje staat voor ‘hoog risico’, maar voor de CAS- en BES-eilanden in het Koninkrijk geldt de verplichting van een PCR-test en thuisquarantaine dus niet. Toch stond Curaçao gisteren op de website van de Rijksoverheid (www.rijksoverheid.nl) nog niet vermeld op de lijst van ‘veilige landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden’. Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius staan wel op die lijst en worden sinds half december al aangemerkt als ‘veilige landen met laag Covid-19-risico’.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.