Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Toerisme sector zwaar teleurgesteld

door Op 07-05-2021

De Curaçaose toerisme sector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de corona maatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van toerisme organisatie CHATA, Hans Slier, zei donderdag dat de regering in de afgelopen maanden ‘een fantastische job’ heeft gedaan om het aantal besmettingen weer onder controle te krijgen. Maar nu het onder controle is, had hij verwacht dat het ook voor toeristen aantrekkelijker gemaakt zou worden om weer naar Curaçao te komen. Het is volgens de voorzitter ‘onbegrijpelijk’ dat dat niet is gebeurd. Zo hekelt Slier het feit dat mensen nog steeds alleen ’s ochtends vroeg naar het strand mogen en de Plachi di Dia nog steeds geldt.

Versoepeling van deze maatregelen had volgens hem zeker bijgedragen aan de komst van meer toeristen. De voorzitter klaagt verder over de maatregelen die gelden voor toeristen om bij binnenkomst niet alleen een negatieve PCR-test te overhandigen, maar ook na drie dagen een antigeentest te doen. Hij noemt al die testen onacceptabel.

Ook stelt hij dat toeristen op Schiphol en in Miami, vanwege alle regelgeving en problemen met online betaling van een inreisdocument, tientallen rezigers hun vlucht naar Curaçao hebben gemist. Volgens Chata is de toerisme industrie op Curaçao veel meer dan andere sectoren zwaar getroffen door de corona pandemie. Momenteel zijn ongeveer 50% van de werknemers in de toeristen industrie werkloos. Dit zijn ongeveer 16.000 mensen.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *