Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Onbemand vliegtuig van Nederlandse Defensie langer op Curaçao

door Op 11-11-2022

Het onbemande vliegtuig, de MQ-9 Reaper, blijft tot 1 juli 2023 inzetbaar vanaf Hato Airport. Dat heeft staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat donderdag laten weten tijdens zijn bezoek aan Curaçao. Het onbemande vliegtuig verzamelt vanuit de lucht data en informatie. Dankzij de besturing per satelliet is het wereldwijd te bedienen. De Reaper wordt op Curaçao ingezet om luchtmachtpersoneel voor te bereiden op grote operaties. Het onbemande vliegtuig is op Curaçao vanwege de gunstige weersomstandigheden en de beschikbaarheid van het luchtruim. Het toestel verzamelt inlichtingen ter ondersteuning van de militaire organisaties in het Caribisch gebied. Volgens Van der Maat is het toestel belangrijk voor het bestrijden van georganiseerde criminaliteit.

Gelabeld als

Meningen van de lezer
  1. Loes   Op   13-11-2022 om 01:29

    Tja. waaom zeggen ze niet gewoon. Curacao is NL grondgebied. En het is handig om zo.n ding daar te hebben om at je kan zonder beperking vliegen waar je wilt.
    Data en informatie. Informatie is data waar je aan aan hebt.
    Ze moeten gewoon een keer ophouden met die zijden handschoenen omdat je iemand hier kan beledigen. Beledigingen hier worden uitgezocht.
    En die muis stamp het.

    Allemaal acteurs.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *