Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Hypotheekgrens Bonaire verhoogd tot ruim 300.000 dollar

door Op 26-04-2024

Op Bonaire kunnen huizenkopers een hypotheek aanvragen met hypotheekgarantie, vandaag is bekend gemaakt dat de grens daarvan omhoog gaat. Per 1 mei 2024 gaat het grensbedrag omhoog van 225.000 dollar naar 305.000 dollar. Dat sluit volgens Rijksdienst Caribisch Nederland beter aan bij de verkoopprijzen van woningen op Bonaire. Met de hypotheekgarantie kunnen kopers een lening krijgen voor het volledige aankoopbedrag. Daardoor is er minder eigen geld nodig en dat betekent dat meer mensen op Bonaire een huis kunnen kopen.

Daarnaast biedt Hyptheek Garantie Bonaire kopers een vangnet als ze in financiële moeilijkheden komen door persoonlijke omstandigheden. De hypotheekgarantie is een pilot. Deze pilot is er in Caribisch Nederland nu alleen op Bonaire omdat er bij de start van de pilot alleen op Bonaire een bank was die voldeed aan de eisen. Na vijf jaar wordt geëvalueerd en wordt besloten of het mogelijk blijft om hypotheekgarantie aan te vragen. De garantie is één van de maatregelen waarmee het Nederlandse kabinet zich inzet voor het verbeteren van de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen in Caribisch Nederland.


Meningen van de lezer
  1. Marcel Anders   Op   28-04-2024 om 22:12

    ‘meer mensen op Bonaire een huis kunnen kopen ‘ : geldt dat ook voor de lokale bevolking? Het grens bedrag gaat omgerekend naar zo’n 530.000 gulden… Bonairianen zullen vast wel blij zijn met de overstap naar die k#t dollar….. + import van Europese Nederlanders…. We hebben het in Nederland gezien met de overgang naar de plEuro, paar jaar geleden Bonaire van de gulden naar Dollar: laat het een les voor Curaçao zijn om hier de gulden te houden!! De bevolking wordt van alle kanten genaaid!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *