Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS),Sithree van Heydoorn, ontvangt bezoek van de gouverneur van San Andres, Providencia en Santa Cathalina, Everth Hawkins Sjogreen.

paponderwijsDe eilanden willen net als Curaçao ook de creoolse taal gaan implementeren in het onderwijs. Om hierin de eerste stappen te kunnen maken, bracht de delegatie een bezoek aan Curaçao om te leren van het proces hier. Net als op Curaçao wordt er op de drie eilanden een creoolse taal gesproken. Op school wordt er echter enkel in het Spaans en Engels lesgegeven. Het bezoek van de gouverneur en zijn delegatie heeft plaatsgevonden van 11 tot 14 december en stond in het teken van onderwijs, cultuur en sport. Tijdens het bezoek heeft de delegatie meerdere lokale organisaties bezocht en gesproken waaronder Fundashon pa Skol Humanista na Papiamentu (FSHP), Stichting R.K. Centraal Schoolbestuur (RKCS) en Dienst Openbare Scholen (DOS). Ook is er gesproken met verschillende onderwijsexperts en is er een bezoek gebracht aan de organisaties die lesmateriaal ontwikkelen in het Papiaments, Fundashon Material pa Skol (FMS) en Fundashon pa Planifikashon di Idioma (FPI). Tot slot ontvingen de Algemene faculteit en de Lerarenopleiding Funderend Onderwijs (Lofo) van de universiteit ook een bezoek. Van Heydoorn wil in de toekomst graag een overzeese samenwerking bewerkstellingen met de drie eilanden waarin ze van elkaars processen kunnen leren, elkaar kunnen ondersteunen in de innovatie van de taal en culturele/sportieve banden kunnen versterken.




Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.