Nieuws Curaçao

Docenten in katholiek funderend onderwijs klaar met cursus signaleren misbruik en huiselijk geweld

WILLEMSTAD – Docenten van tien katholieke scholen op Curaçao in het funderend onderwijs hebben een speciaal programma gevolgd om kindermisbruik en huiselijk geweld te  signaleren bij leerlingen op school.

De training werd gegeven door Bos di Hubentut, die in juni haar 30-jarig bestaan viert. De organisatie verwacht dat meer scholen zich zullen aanmelden.

bol

De trainingen zijn het afgelopen jaar gegeven door deskundigen op het gebied van kinderbescherming, zoals psychologen, ervaringsdeskundigen en artsen.

De docenten hebben zich tijdens de trainingen verdiept in het herkennen van signalen van kindermishandeling en hebben geleerd hoe zij hiermee om moeten gaan in de praktijk. Door deze trainingen zijn zij beter voorbereid om kindermishandeling te voorkomen en te signaleren.

Video

Tijdens de afsluitende training is er een video getoond om een realistisch beeld te krijgen van kindermishandeling. In dit filmpje werd huiselijk geweld zichtbaar getoond. 

bol

De docenten waren onder de indruk van de heftige beelden en realiseren zich hierdoor des te meer hoe belangrijk het is om kindermishandeling vroegtijdig te signaleren en te voorkomen.

Deel dit artikel