Nieuws Curaçao

Curaçao verlengt opnieuw noodtoestand met 90 dagen

Curaçao verlengt opnieuw noodtoestand met 90 dagen

De regering van Curaçao heeft de noodtoestand opnieuw verlengd en weer voor 90 dagen. Dit is voor de tweede keer. Het afroepen van de noodtoestand moet gevolgd worden door instemming van het parlement binnen twee keer 24 uur. Uiterlijk vrijdag wordt bekend of de Staten akkoord gaan met deze tweede verlenging.

Volgens het kabinet is er weliswaar sprake van een goed gevolgd vaccinatietraject, maar deze is nog lang niet voldoende om te kunnen concluderen dat de publieke gezondheidszorg geen risico meer loopt. Dat heeft vooral te maken met de beperkte capaciteit op de Intensive Care van het CMC.

De verlenging biedt volgens de regering ook de mogelijkheid voor het crisisteam om een balans te zoeken tussen de medische en sociaaleconomische aspecten van het crisismanagement.

Premier Rhuggenaath stuurt een afschrift van het landsbesluit aan de Staten van Curaçao, het secretariaat van de Raad van Ministers van Curaçao, de Raad van Advies Curaçao, de Algemene Rekenkamer Curaçao, de Ombudsman van Curaçao, de Sociaal Economische Raad, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, het Openbaar Ministerie, de regering van het Koninkrijk der Nederlanden, de regering van Nederland, de regering van Aruba, de regering van Sint Maarten en de Rampenbestrijdingsorganisatie.


Deel dit artikel