Virtuele trainingssessies over hoe ongebruikelijke transacties te melden in het nieuwe goAML meldportaal van Financial Intelligence Unit Curaçao - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Financiën
 

Virtuele trainingssessies over hoe ongebruikelijke transacties te melden in het nieuwe goAML meldportaal van Financial Intelligence Unit Curaçao

Geplaatst op 19 11 2020

WIILEMSTAD – Per 30 november 2020 zet FIU Curaçao stap 4 in het 5-stappenplan richting de ingebruikname van haar nieuwe goAML meldportaal. Van 30 november 2020 tot 11 december 2020 zal FIU Curaçao virtuele trainingen houden over het melden van ongebruikelijke transacties in het nieuwe goAML meldportaal. De trainingen zijn sectorspecifiek.

Alle melders krijgen de kans te leren hoe ze ongebruikelijke transacties kunnen melden in het nieuwe goAML-portaal, zodat ze hun meldingen per 1 januari 2021 in het nieuwe portaal kunnen doen. Het melden zal qua proces en inhoud heel anders zijn dan het melden in het oude portaal Corsys. Ook als men al gewend was om ongebruikelijke transacties te melden, zal men toch instructies moeten ontvangen om te kunnen rapporteren in het nieuwe goAML-meldportaal. Zoals eerder bekend gemaakt, zal men het oude portaal per 1 januari 2021 niet meer kunnen gebruiken.

Het implementatieproces van goAML verloopt volgens een strak schema. De FIU streeft naar een soepele overgang voor de vele rapporterende entiteiten. Meldende entiteiten worden vriendelijk verzocht om goed kennis te nemen van onze meldingen en deel te nemen aan de virtuele instructietrainingen, om zo klaar te zijn voor rapportage in het nieuwe portaal per 1 januari 2021.

De FIU heeft een speciale mailbox geopend voor alle vragen over het goAML-project: goaml@fiucuracao.cw

Voor alle andere vragen kunt u onze website bezoeken (www.fiucuracao.cw, onder het tabblad REPORT) of contact met ons opnemen via analysis@fiucuracao.cw, of telefonisch, tel: 462-6588.