Al het nieuws

VVRP-minister Cooper: Klaar met ‘toko den toko’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Volgens Charles Cooper, minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) maakt de nationale televisiemaatschappij TeleCuraçao grote verliezen. En er gebeuren zaken die ‘niet netjes’ zijn. Daarom heeft hij daar Terry Hernandez aangesteld om orde op zaken te stellen.

telecuracao,,We zijn informatie aan het verzamelen van zaken die daar gebeuren die niet netjes zijn. Omdat er een spraakbericht rondging tegen Hernandez en mij, heb ik daar met een ‘tegen-voice’ op gereageerd. Daarin drop ik enkele bommen zodat iedereen weet waar we mee bezig zijn bij TeleCuraçao”, aldus Cooper tegenover deze krant. In de tegen-voice zegt hij: ,,Er is sprake van een ‘toko den toko’ (toko in een toko) bij TeleCuraçao zelf, daar heeft Terry Herandez niets mee te maken. TeleCuraçao is een nv die drastische verliezen maakt. Als we dat zo door laten gaan dan crasht het bedrijf. We gaan eens met een vergrootglas kijken welke ‘toko den toko’ daar plaatsvindt. Iedereen die ‘airtime’, een programma of propaganda heeft moet hiervoor betalen. Het is afgelopen met de buitenkansjes. We zijn er om de zaak te verdedigen.”
In mei van dit jaar nog, stelde Cooper Hernandez aan als interim-directeur bij het overkoepelend orgaan Curaçao Data and Television (CDT) waar TeleCuraçao (Antilliaanse Televisiemaatschappij, ATM) onder valt. Dat was tegen het advies in van de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO). Het adviesorgaan was ertegen omdat er geen open en transparante werving en selectie had plaatsgevonden en ook geen deugdelijke headhunting. Ook bleek de kandidaat niet aan de profielschets getoetst. Overigens is Hernandez voor een periode van een jaar aangesteld omdat de maatschappij geen inkomsten genereert en afhankelijk is van externe inkomstenbronnen. In het verleden is vanuit het Land een kapitaalinjectie verleend van 5,3 miljoen gulden, maar de continuïteit van de maatschappij is onzeker.
Het televisiestation, vooral bekend van kanaal 8, ging voor het eerst in de lucht op 31 juli 1960. Het televisiestation werd opgericht door de Amerikaan Gerald Bartell en werd gedeeltelijk gefinancierd door de lokale overheid. Het was in eerste instantie een commercieel televisiestation, dat zijn inkomsten moest halen uit sponsors van programma’s. Het grootste deel van de programmering bestond in die tijd uit Amerikaanse tv-series.
Hugo Lew Jen Tai is 28 jaar lang directeur van TeleCuraçao, zo staat op zijn LinkedIn. Hem is gevraagd om een reactie maar die bleef vooralsnog uit.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.