Nieuws Curaçao

Curaçao begint met boostershots

Curaçao begint met boostershots

Vanaf vandaag kunnen ouderen vanaf 60 jaar een boostershot halen op de poli van het voormalige Sehos ziekenhuis. Deze week is dat vandaag mogelijk en donderdag en vrijdag.

Daarvoor moet je wel een afspraak maken via www.bakuna.cw.

Ben je 60 jaar of ouder check dan eerst de datum van je laatste vaccinatie. Die moet ministens zes maanden geleden gegeven zijn.

Heb je in de tussentijd Covid gehad en daardoor geen volledige vaccinatie gekregen, dan geldt de datum van je eerste vaccinatie plus zes maanden.

Tot op heden zijn bijna 96.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd. Nog zo’n 7.500 mensen hebben hun eerste prik gehad en wachten op hun tweede.

Voor de booster worden mRNA-vaccins ingezet (Moderna of Pfizer). Het maakt niet uit welk vaccin iemand eerder heeft gehad.

Jongeren

In Nederland hebben de gezondheidsautoriteiten net besloten om ook jongeren (18+) een boosterprik aan te bieden. Vanaf half januari. Reden is de opkomende Omikron-variant van het coronavirus.

Die booster kan al na drie maanden na de laatste vaccinatie of doorgemaakte coronabesmetting worden genomen. Curaçao valt onder het RIVM, de verwachting is daarom dat het land deze besluitvorming volgt.


Deel dit artikel