Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

CRA: Horeca is de dupe

door Op 16-11-2020

De Curaçao Restaurant Association, CRA, zegt in een verklaring met teleurstelling te hebben kennisgenomen van de nieuwe corona-maatregelen waarbij restaurants al om acht uur moeten sluiten. Volgens de organisatie lijken thuisbijeenkomsten de grote boosdoeners als het gaat om besmettingen en niet de horeca. Maar door de maatregelen wordt de sector wel weer heel hard geraakt. Met de nieuwe sluitingstijd van acht uur is het een onmogelijke opgave voor de restaurants om genoeg omzet te kunnen maken, zo stelt de CRA. De restaurantvereniging wil dat de overheid met aanvullende financiële steun komt, anders zullen er veel faillissementen volgen.

De vereniging stelt dat eerdere aanvragen voor een financiële bijdrage voor de sector nooit zijn gehonoreerd. Maar met deze maatregelen is het volgens de belangenorganisatie bijna onmogelijk om een restaurant open te houden. Ze willen een Tegemoetkoming Vaste Lasten, zoals die bestaat in Nederland.

Volgens business manager Egon Sybrandy hebben restaurants weinig tot geen besmettingen gehad. Ook hebben ze zich over het algemeen erg goed aan de regels gehouden. Dan is het volgens hem extra zuur dat de sector zo hard getroffen wordt. Volgens hem zullen restaurants hun best moeten doen om het maximale uit de overgebleven uren te halen en gasten te vragen wat eerder aan te schuiven.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *