Nieuws Curaçao

Curaçaoënaar doodgeschoten in Dordrecht, auto doorzeefd met kogels

Foto: Kiko Ta Pasando

DORDRECHT – Bij een schietpartij vannacht in Dordrecht is de 36-jarige Curaçaoënaar Remsley Eisden om het leven gekomen. Volgens de politie zat de man in een geparkeerde auto toen hij onder vuur werd genomen.

Het incident gebeurde rond half een vannacht op de Van den Tempelstraat. Volgens de politie is er meerdere keren geschoten. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse, maar konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Getuigen gezocht

De politie is nog op zoek naar de schutter. Getuigen en mensen die beelden van het schietincident hebben, worden gevraagd zich te melden.

De politie hoopt dat met het vrijgeven van de naam van het slachtoffer dat getuigen zich melden. “Zo willen we weten wie het slachtoffer was, en of hij bijvoorbeeld vijanden had”, aldus een woordvoerder van de politie.

Buurtbewoners zeggen tegen de regionale omroep Rijnmond vannacht veel schoten gehoord te hebben. “Ik ben militair geweest, dus ik weet gelijk het verschil tussen vuurwerk en geweerschoten”, vertelt een omwonende. “Dit klonk duidelijk als een automatisch wapen, waarmee naar mijn idee twee salvo’s van ongeveer zeven schoten zijn afgevuurd.”

Bouwvakker

De schietpartij zou mogelijk het resultaat zijn van een uit de hand gelopen ruzie. Remsley Eisden was werkzaam in de bouw en is te zien in een video die is gemaakt over de bouwvakkers die werken aan de restauratie van de Fenixloods op Katendrecht. Samen met een collega vertelt hij over zijn afkomst en zijn werk. Zo zegt hij op 15-jarige leeftijd naar Nederland te zijn gekomen vanuit Curaçao. Inmiddels heeft hij hier zijn leven opgebouwd en is hij gelukkig met zijn familie en kinderen en is dit zijn thuis geworden. Dat leven werd hem afgelopen nacht ontnomen.

Deel dit artikel