Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Tijdens lockdown wel school

door Op 23-03-2021

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het in de praktijk zal werken, maar volgens de overheid moet het mogelijk zijn ook tijdens de aanstaande lockdown kinderen naar school te brengen. Dat zei minister-president Rhuggenaath gisteren. Zoals bekend gaat morgen voor minstens twee weken een lockdown in en mogen auto’s op basis van hun nummerplaat maar twee keer per week de straat op. De overheid wil de scholen echter niet sluiten. Op 1 april is het Paasvakantie en tot die tijd kunnen kinderen naar school worden gebracht. Onderwijsvakbond DOEN is het er echter niet mee eens en pleit ervoor per direct te scholen te sluiten. Op die manier kan het aantal coronabesmettingen het beste worden bestreden, aldus DOEN. En hoeft er geen uitzonderingspositie te worden ingesteld voor ouders met schoolgaande kinderen.


Meningen van de lezer
  1. Bart Schuring   Op   23-03-2021 om 12:06

    Onbegrijpelijk dat de scholen niet dichtgaan, als je naar bijv nederland kijkt dan vinden juist veel besmettingen nu onder de basisschool en middelbare scholieren plaats. Ook heeft het sluiten van scholen geen directe impact op de al slechte economische situatie. Zodra je het woord lockdown gebruikt weet je dat alle mensen die al geboekt hebben voor de komende maanden gelijk gaan annuleren, dat gebeurd nu dus ook, we gaan dus maanden nodig hebben om te herstellen van deze lockdown, als je dus al het woord lockdown in de mond neemt als regering dan moet je het ook echt doen, en niet maar helf half zoals nu door bijv de scholen wel open te laten met alle gevolgen van dien. Door het huidige beleid sloop je de economie terwijl je door het net niet lockdown idee de verspreiding niet tegengaat. Kortom het slecht mogelijke wat je als overheid kan doen.

  2. Randy Martina   Op   23-03-2021 om 12:43

    Je kunt je kind uit voorzorg ziekmelden. Scholen zijn veelal al voorbereid op online lesgeven. Sommige kinderen in de klas en sommige thuis.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *