Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Rick Hart geschorst

door Op 14-05-2020

Journalist Rick Hart is donderdag door zijn werkgever Radio Hoyer 2 geschorst, na de uit de hand gelopen persconferentie. Minister President Eugene Rhuggenaath stelde het niet op prijs dat hij van drie journalisten, waaronder Hart, vragen kreeg over de omstreden uitbetaling van de loontrede en vakantiegeld aan ambtenaren. De directie van de radiozender heeft hem op non actief gezet gedurende een onderzoek naar wat er tijdens de persconferentie gebeurde.


Meningen van de lezer
  1. Mirjam   Op   14-05-2020 om 18:59

    Dit was toch géén normale persconferentie.
    2 vragen over een vooropgesteld onderwerp???
    Journalisten moeten toch alles kunnen vragen.
    Eist betere voorbereiding van de hoofdpersonen.
    Schorsen van journalisten is not done!!!

    • Angelique   Op   14-05-2020 om 21:35

      Ze moeten zich aan de regels houden. Er was een thema. Ouders willen geïnformeerd worden. Er is duidelijk gezegd dat die zelfde middag een extra persconferentie gehouden zou worden om vragen over o.a. de loontrede te beantwoorden. Rick was nog het ‘beschaafdste’ van de trio. Maarten en Dick die waren de echte schoften.

    • La Pas D   Op   15-05-2020 om 21:03

      Een leerlibg heeft ook het recht om vragen te stellen, Maaaaar geen Wiskunde vragen tijdens de Spaanse les of niet ???
      En met een ongemanierde reactie.
      Four, Fout & Super Fout.
      Slechte voorbeeld voir een ieder.
      Ik als Min. Pres. Zou hun geen woord tijdens MIJN pers conferensie

  2. Viola Rojer   Op   14-05-2020 om 19:05

    Bij het begin is uitdrukkelijk gezegd dat het over onderwijs gaat.Ben geen fan van Ruggenaath maar vandaag lag het niet aan hem. Bij Rutte had Rick Hart het niet kunnen flikken dus bij Rhuggenaath moet je het ook niet doen.

    • Henriette van Rossum   Op   14-05-2020 om 21:41

      Je hebt gelijk, deze Nederlandse journalisten moeten niet denken dat ze boven de rest staan. Iedere journalist houdt zich aan de regels, muv the 3 stooges. Een waardeloze en arrogante houding. Het onderwerp financiën zou later op de dag worden behandeld. Wat mij betreft mogen ze “ophoepelen” met die onbeschofte houding

  3. Rudy   Op   14-05-2020 om 19:57

    Een premier die openlijk (wist niet dat de microfoon nog openstond) de werkgevers van de Dok Maatschappij naar de verdoemenis wenste, heeft het nu over ‘respect’ moeten tonen? Het kan zo verkeren.

  4. Monique   Op   14-05-2020 om 22:32

    Iedereen vergeet dat de MinPres uitgebreid geantwoord heeft op de vragen van Maarten totdat hij een derde vraag stelde die over Klesch ging.

  5. Tula Karpata   Op   15-05-2020 om 00:56

    Wat hebben jullie het over? Regels om stelende regering te beschermen? Hij heeft de vraag op een nette manier gesteld ipv: waarom stelen jullie van de bevolking en betaleb uit tijdens de choas?

    Jullie moeten zorgen hebben over Camelia-Romer die hele maffia famillie in de regering aan het schuiven is vua nepostisme and Rothschild Afstand.

  6. R.Pietersz   Op   15-05-2020 om 03:15

    Schoenmaker hou je bij je leest journalisten als t thema onderwijs is ga niet provoceren ruzie uitlokken.Min.Pres.heb nu nog meer respect voor u gekregen hoe u t aanpakt. Good job.

  7. Carrymae   Op   15-05-2020 om 03:40

    Wat jammer dit allemaal! Wij versus hun, of ZE moeten … of zo doen we dat hier. Alsof zij niet tot het ‘hier‘ behoren! Kom op mensen. U all can do better.!! Segregation is zo niet 2020

  8. Jan Peters   Op   15-05-2020 om 05:23

    ‘Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.’ Arm volk van Curaçao….

  9. Dony   Op   15-05-2020 om 10:22

    Is gisteren de Presvrijheid daadwerkelijk in het gedrang gekomen of gebruikt de pers deze term om zich alles te kunnen veroorloven. ?
    Persvrijheid is onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. In Nederland en Curacao is de persvrijheid vastgelegd in de Grondwet/Staatsregeling. Iedereen mag zeggen en schrijven wat hij wil. In kranten en tijdschriften, maar ook via radio, televisie internet en sociale media. Voorwaarde is dat het niet in strijd is met de wet. Belediging, smaad en aanzetten tot haat en discriminatie zijn bijvoorbeeld verboden. Of iets in strijd is met de wet beoordeelt een rechter achteraf.
    Persvrijheid houdt in dat de pers mag schrijven en vragen wat zij willen zonder enig censuur vooraf. Persvrijheid houdt echter niet in de verplichting van een ander om te antwoorden op jouw vragen dan wel het beperken van het recht van een ander om te bepalen over welk onderwerp hij of zij een persconferentie geeft. Indien de Minister aanwezig is in zijn hoedanigheid van Minister van Onderwijs is het zijn recht om te bepalen dat hij niet in gaat op andere onderwerpen. Zelfs indien hij daar aanwezig zou zijn als MinPres heeft hij gelijk aan de pers het recht om te bepalen over welk onderwerp hij informatie verstrekt. Dit recht dient net als het recht van persvrijheid gerespecteerd te worden. vragen staat vrij en antwoorden ook. De pres heeft het recht om middels andere kanalen desgewenst onderzoek te verrichten en informatie te vergaren indien hun vragen niet worden beantwoord.

    • francis olieberg   Op   16-05-2020 om 10:57

      You said:
      “However, freedom of the press does not imply the obligation of another to answer your questions or the restriction of another’s right to determine the topic on which he or she is conducting a press conference.”

      You would be right. if we were talking about a journalist asking a question to a regular citizen. But there is a different dynamic when a journalist asks a question to a public servant whom we voted for, and keeps his position at our pleasure as the people of curacao.
      If you think that a public servant has the right to withhold information when questioned by the media. Then we have a bigger problem on our hands than was previously expected.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *