Al het nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied verheugd

Van onze redactie
Willemstad - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied (PBCCG) is een samenwerking gestart met de zes Nederlandse Rijkscultuurfondsen (RCF), zo is bekendgemaakt.

Prins Bernhard 3 newDe minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) in Nederland heeft RCF in haar beleidskader voor 2021-2024 gevraagd de subsidieregelingen - voor zover dat past binnen de doelstelling van de regelingen - open te stellen voor aanvragers van de drie Caribische landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten en de drie bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius en de toegankelijkheid voor hen te vergroten.
,,De Rijkscultuurfondsen Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie, Mondriaan Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Nederlands Letterenfonds en het Filmfonds willen in dit kader gezamenlijk onderzoeken hoe zij de communicatie met de eilanden kunnen versterken,” aldus een toelichting van het PBCCG.
Laatstgenoemde zal, gedurende een pilot van negen maanden, het aanspreekpunt zijn voor het Nederlands-Caribisch gebied en verbindend optreden tussen de fondsen en (potentiële) aanvragers.
Per 1 december zal een informatieloket worden geopend dat lokale aanvragers op de subsidiemogelijkheden bij de Rijkscultuurfondsen kan wijzen, en kan daarmee helpen om eventuele drempels voor aanvragers te verlagen. Daarnaast kan het informatieloket signalen en behoeften uit het veld doorgeven aan de Nederlandse fondsen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.