Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In de afgelopen week hebben er maar liefst zes aanrijdingen plaatsgevonden op Bonaire.
ongelukkenbonOp woensdag 24 december reed omstreeks 17.45 uur, een auto tegen een lantaarnpaal op de Kaya Korona. De 64-jarige bestuurder met initialen I.M.E. bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en een proces-verbaal.
Op donderdag 25 december reed een personenauto tegen een dienstauto van de politie aan op de Kaya Korona toen deze patrouille probeerde om de personenauto te laten stoppen. Hij reed zonder verlichting en slingerende over de weg. Bij controle bleek de bestuurder van 58 jaar zwaar onder invloed van alcohol te zijn. De man is hiervoor aangehouden evenals voor het negeren van een bevel van de politie. Ook hij kreeg een proces-verbaal.
Omstreeks 1.20 uur, in de nacht van 27 december, vond een aanrijding tussen twee auto's plaats op de Kaya Nikiboko Noord. Er raakte niemand gewond. De bestuurder van een van de auto's met initialen N.v.d.A. van 23 jaar, werd aangehouden wegens het rijden onder invloed en kreeg een proces-verbaal.
Op zaterdag 28 december vond een eenzijdige aanrijding plaats op de Kaya Commerce waarbij een auto tegen een boom aanreed. Beide inzittenden klaagden over pijn aan het hoofd en aan een been. Ze werden ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld en hoefden niet mee naar ziekenhuis.
Op dezelfde dag, omstreeks 22.00 uur, vond een aanrijding plaats op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Een auto sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop. De bestuurder kwam er ongedeerd vanaf en is zelf uit de auto geklommen. Hij werd ter plekke door het ambulancepersoneel nagekeken.
In de ochtenduren van zondag 29 december vond een aanrijding tussen een auto en scooter plaats op de kruising van de Kaya Industria en de Kaya Maximiliano Rosario. De bestuurder van de scooter raakte gewond aan zijn hoofd en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere medische behandeling.
Tijdens de feestdagen en afgelopen weekeinde werden een aantal personen aangehouden, voornamelijk voor het rijden onder invloed. In de aanloop naar 1 maart 2020 zal het ademanalyseapparaat regelmatig gebruikt worden bij het aantreffen van personen die rijden onder invloed. Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) wil benadrukken dat het rijden onder invloed niet alleen strafbaar is, maar ook een gevaar vormt voor andere weggebruikers.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.