Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Blok: Relatie met Venezuela ‘ongelooflijk belangrijk’

door Op 24-11-2020

‘Venezuela is een buurland van het Koninkrijk. Dat maakt de relatie ongelooflijk belangrijk.’ Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse zaken Stef Blok vandaag tijdens een persconferentie op Curaçao gezegd. Hij deed een dringend verzoek aan Venezuela om de grenzen weer te openen met Aruba, Curaçao en Bonaire. Volgens Blok kan er technisch gesproken begin volgend jaar al een visumregeling voor Venezolanen worden ingesteld. Hij hoopt dat er snel weer gereisd kan worden tussen de landen en handel worden gedreven. Maar daarbij is het belangrijk om eerst de ontwikkeling van de coronacrisis af te wachten, aldus de Nederlandse minister.

Blok hield vanochtend een vergadering met de minister-presidenten van Curaçao, Aruba en Sint Maarten over het buitenlands beleid van het Koninkrijk. Volgens hem bestaat er tussen de vier landen geen verschil van mening over de relatie met Venezuela.

 

Volgens Blok moet Venezuela de democratie respecteren en de rechten van homo’s en journalisten eerbiedigen. Dat zei hij vandaag tijdens een persconferentie op Curaçao. Volgens hem wil Nederland pragmatisch met het land omgaan, maar zal Nederland altijd ook eerlijk moeten zijn. ‘Venezuela respecteert de mensenrechten niet en dat kan in onze ogen totaal niet’, zo benadrukte Blok.

 

Blok zei gisteren op Aruba al dat nu al duidelijk is dat de parlementsverkiezingen op Aruba die komende maand worden gehouden niet eerlijk en transparent zullen verlopen. Zo krijgt de oppositie onvoldoende ruimte. Blok betreurt dat.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *