Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De International Desk van Bonaire is op zoek naar jongeren tussen 20 en 28 jaar om Bonaire te vertegenwoordigen in het Europese project: Overseas Countries and Territories Youth Network (OCT YN).

BONzoektochtHet OCT YN project is een initiatief van de Europese Unie met het doel om samenwerking tussen jongeren vanuit Landen en Gebieden Overzee (LGO) te promoten. Deze internationale groep bestaat uit jongeren van Bonaire, Curaçao, Aruba, Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en zeven andere eilanden wereldwijd die tot de Europese Unie behoren. Als Bonairiaanse vertegenwoordiger van OCT YN, krijgen jongeren de kans om hun eiland in Brussel representeren. Gedurende deze unieke gelegenheid gaan ze hun netwerk uitbreiden met jongeren van andere eilanden uit de hele wereld.
Vorige jaar, toen OCT YN voor het eerst werd georganiseerd, werd Bonaire vertegenwoordigd door twee jongeren. Mitch de Palm is werkzaam bij Instituto pa Deporte Boneriano (Indebon) als beleidsadviseur sport voor Directie Samenleving en Zorg en Michélin Padmore werkt als trainee bij Economische Zaken. De Palm zegt dat hij als vertegenwoordiger heeft geleerd dat structurele en positieve verandering in lokale en internationale samenwerking gebeurt. Volgens Padmore heeft deze ervaring haar de ogen geopend.
Het doel is dat meer Bonairiaanse jongeren zich dit jaar gaan aanmelden. ,,Als jij tussen 20 en 28 bent, willen wij jou motiveren om jezelf aan te melden. Als jij iemand van deze leeftijd kent, motiveer hen dan om mee te doen”, aldus de overheid. Inschrijven kan tot 22 mei via de website. Na een interviewronde, worden de vertegenwoordigers voor Bonaire van OCT YN voor het jaar 2023/2024 bekendgemaakt.
ec.europa.eu/eusurvey/runner/OCT-YN-Call-for-Applicants-2023


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.