Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Elektriciteit opwekken en parkeerplaatsen in de schaduw bieden. Het kan, bij Playa Porto Mari, dankzij de ongeveer 315 m2 met zonnepanelen overdekte parkeerplekken, goed voor zo’n 25 auto’s.

Portomari1Met dit project, geplaatst door Eco Volt bv en Equipment Solutions bv die hiervoor hun krachten gebundeld hebben, worden dus twee vliegen in één klap geslagen. Na een heerlijk dagje strand kunnen gasten in een relatief koele auto stappen en er wordt op een milieuvriendelijke manier elektriciteit opgewekt.
Sinds 26 juni jl. wordt alle elektriciteit, voor de bar, keuken, airco’s, duikshop, kortom het hele complex, geleverd door het off-grid systeem van de zonnepanelen. Voorheen werd de elektriciteit opgewekt door dieselgeneratoren; het strandcomplex is nooit aangesloten geweest op het net van Aqualectra. Een laadpaal voor elektrische auto’s is er nog niet, maar dat wordt niet uitgesloten voor de toekomst.
Veel werd al op Playa Porto Mari op een milieuvriendelijke manier gedaan. Zo wordt water gerecycled en gebruikt voor de toiletten en irrigatiedoeleinden, de promenades zijn gemaakt van afgedankte pallets of producten van Trex, een composiet als houtalternatief, en alle publicaties zijn gedrukt op 100% houtvrij gerecycled papier.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.