Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Dankzij financiële steun uit Nederland en de inzet van diverse Arubaanse instanties is de opening van de eerste opvang voor mannen een stap dichterbij. Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) overhandigde onlangs officieel de sleutel aan de Fundacion Refugio Social.

mannenopvangBij dat officiële moment waren vertegenwoordigers aanwezig van alle instanties die zich inzetten om de opvang realiteit te laten worden. Zoals Bureau Rampenbestrijding (BRA), de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad (VNO), het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Cede Aruba. Deze laatste instantie heeft veel ervaring met het aanvragen van fondsen uit Europa en slaagde er ook voor Fundacion Refugio Social in om subsidie te krijgen. Met die subsidie konden in mei de renovatiewerkzaamheden beginnen.
De stichting is de eigenaar van een perceel in Oranjestad, dat wordt opgeknapt om er straks onderdak te geven aan maximaal zeven mannen die in nood verkeren. De premier sprak hierover tijdens de sleuteloverdracht. ,,Fundacion Refugio Social is belast met het bieden van noodopvang, voor iets waarvan we eigenlijk hoopten dat het op Aruba nooit nodig zou zijn geweest. De omstandigheden laten echter zien dat de noodzaak er wel degelijk is. Aruba heeft al een opvang waar vrouwen terechtkunnen, maar er zijn ook mannen die opvang nodig hebben. Dat maken we via deze stichting mogelijk.”
De sleuteloverdracht brengt de opening van het centrum dichterbij, maar zo ver is het nog niet. Er is geld nodig om het pand te kunnen inrichten. In deze mannenopvang kunnen straks zeven personen terecht. Zij hebben een eigen kamer, maar delen een woonkamer, eetkamer, keuken en terras. Ook is er een kantoor.
Voorzitter Rene Ridderstaat van Fundacion Refugio Social is dankbaar dat de instanties zich inzetten om deze opvang mogelijk te maken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.