Nieuws Curaçao

CPA gaat samenwerken met de Dominicaanse havenautoriteiten

WILLEMSTAD – De Curaçao Porth Authority CPA heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met haar Dominicaanse counterpart Apordom. Beiden willen hun landen en het Caribisch gebied positioneren als een wereldcruisebestemming.

Met de internationale overeenkomst van zusterhavens worden de banden aangehaald en informatie uitgewisseld om het havenbeheer en de cruiseafhandeling in beide landen te verbeteren.

De ondertekening van de overeenkomst door Apordom en CPA-directeur Humberto de Castro vond plaats tijdens de Sea Trade Cruise Fair in Miami en is geldig voor drie jaar.

Naast de uitwisseling van informatie over de vracht- en cruise-industrie in elke haven omvat het akkoord ook de publicatie van historische statistieken met betrekking tot elke instelling, geprojecteerde ontwikkelingen in de haveninfrastructuur en algemeen marktonderzoek, gericht op het vergroten van het cruiseverkeer en de vracht in beide havens.

Beide havenautoriteiten werken aan de vorming van technische werkgroepen, gaan educatieve bezoeken uitwisselen en treden op als ambassadeurs van goodwill tussen beide havens. Een en ander moet ook leiden tot het ontwerpen van gezamenlijke reispakketten die aan de cruisemaatschappijen kunnen worden aangeboden.

Deel dit artikel