Sédula en de geldigheidstermijn gedurende de pandemie op Curaçao - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Bestuur, Planning & Dienstverlening
 

Sédula en de geldigheidstermijn gedurende de pandemie op Curaçao

Geplaatst op 03 01 2021

Willemstad – Publieke Zaken (Kranshi) van het Ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening deelt mee dat de geldigheidstermijn van identiteitskaarten, de sédula’s, verlengd wordt gedurende deze periode van pandemie. Op dit ogenblik vernieuwt Publieke Zaken een gemiddelde van 120 in plaats van 240 sédula’s per dag.

Dit geeft een indicatie dat er op dit moment hier op Curaçao verscheidene sédula’s in omloop moeten zijn die verlopen zijn. Er is geen ideale manier om de sédula’s sneller te actualiseren aangezien samenkomsten zoveel mogelijk voorkomen moeten worden. Dit is een maatregel die uitgevoerd moet worden om onszelf te beschermen tegen besmetting met COVID-19. Hierom deelt Publieke Zaken mee, gezien het belang dat een persoon zich kan identificeren in het kader van artikel 3 van de Landsverordening Identiteitskaarten, dat een sédula waarvan de geldigheid verlopen is, een verlenging van zeven (7) maanden krijgt.

  • Dit betekent dus dat er bij de datum tot wanneer de sédula geldig is zeven (7) maanden mogen worden opgeteld waarbinnen de sédula geldig blijft;
  • Een herinnering aan iedereen die een geldige permanente of tijdelijke verblijfsvergunning heeft om op Curaçao te verblijven. Deze personen moeten hun vergunning te allen tijde bij zich hebben samen met hun verlopen sédula;
  • Sédula’s die verlopen zijn vóór 1 juni 2020 zijn niet langer geldig, ook niet met de zeven (7) additionele maanden.


Voor meer informatie kan altijd contact genomen worden met het Vergunningenloket op hun tijdelijke telefoonnummer 433-3123.