Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao en Nederland zijn tot een akkoord gekomen over de inhoud en doelen van de tweede Uitvoeringsagenda. Dat heeft het ministerie van Algemene Zaken bekendgemaakt. De overeenstemming werd al op 30 april bereikt.

rhuggenaath knops,,Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de richting van het doorvoeren van noodzakelijke hervormingen. Deze zijn gericht op het versterken van de rechtsstaat op Curaçao en het verbeteren van onder andere het financieel en sociaaleconomisch beheer. Verder gaat het om hervormingen op fiscaal gebied en op het gebied van zorg en onderwijs”, aldus het bericht van AZ.

De uitvoeringsagenda werd geformaliseerd tijdens een virtuele ontmoeting tussen demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en staatssecretaris van BZK, Raymond Knops (CDA).

De tweede Uitvoeringsagenda omvat de voortzetting van verschillende activiteiten en projecten die naar voren kwamen in de eerste uitvoeringsagenda, die bijdragen aan de ontwikkeling van een ‘weerbaardere en veerkrachtiger economie en gemeenschap’. De regering: ,,Dus een economie en gemeenschap die veel beter in staat is om met crises, nieuwe kansen en perspectief voor de bevolking en bedrijven om te gaan. Op basis van de ervaringen bij het uitvoeren van de eerste uitvoeringsagenda in het eerste kwartaal van 2021 zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd en nieuwe of aanvullende acties en werkprocedures bepaald voor het volgende kwartaal. Ditzelfde proces zal elk kwartaal plaatsvinden, waarbij dit voortdurend gerelateerd zal worden aan de besluitvorming van de Rijksministerraad voor meer liquiditeitssteun in het kader van de Covid-19-crisis.”

Rhuggenaath is tevreden met het proces dat Curaçao en Nederland tot nu toe hebben doorlopen. ,,Het is nu meer dan ooit belangrijk om kordate en concrete stappen te blijven zetten in de uitvoering van het hervormingspakket, dat essentieel is om de sociaaleconomische crisis waarin ons land verkeert te boven te komen en perspectief te creëren voor duurzame groei. De voortzetting van de implementatie van deze tweede uitvoeringsagenda is een belangrijke stap om dit te bereiken”, aldus de demissionair premier.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.