Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Leerkrachten hebben een nieuw instrument ter beschikking om hun leerlingen het belang van duurzaamheid bij te brengen. De organisatie Futura heeft voor dat doel een bordspel ontwikkeld.

F16 ARU bordspel 1Uitgangspunt van het spel zijn de Strategic Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties (VN). Vier jaar geleden stelde de Algemene Vergadering van de VN een agenda vast die een gedeeld plan biedt voor vrede en welvaart voor mensen en de planeet, nu en in de toekomst. Centraal staan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's). Het hoofddoel is inclusie, waarbij niemand achterblijft. ,,Om het succes van de SDG's te waarborgen, moeten we onze kinderen betrekken. Het is essentieel om de introductie van SDG's op scholen te starten voor onze generatie die de leiders van de toekomst zijn. Dit wordt gedaan door innovatie aan studenten en aan anderen die een beter begrip van de SDG's tegen 2030 zouden moeten hebben”, legde minister-president Evelyn Wever-Croes uit. Zij nam deel aan de presentatie van het spel aan de studenten van klas 6 van de basisschool Aloysius. Het bordspel leert kinderen over de zeventien SDG’s die als doel hebben om voor 2030 een betere wereld te creëren.
Futura is verantwoordelijk voor de implementatie van het innovatieplan van de overheid om de toekomst van Aruba te ontwikkelen op basis van innovatie waarbij de mens centraal staat. Sinds zijn bestaan lanceerde Futura verschillende projecten en initiatieven op het gebied van innovatie op verschillende scholen en plaatsen.
Het doel is om kinderen meer kennis te bieden op het gebied van innovatie, waaronder de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.