Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Miles Mercera is met ingang van afgelopen donderdag benoemd tot directeur van Tourism Corporation Bonaire (TCB).

milesmerceraMercera heeft jarenlange ervaring in de wereldwijde horeca- en toerisme-industrie. Hij leidde programma’s in zowel de particuliere als de publieke sector, gericht op bedrijfsstrategie, marketing en merk- en bestemmingsontwikkeling.
Mercera is geboren in Nederland, maar opgegroeid op de ABC-eilanden. Hij heeft een associate degree in hotelmanagement van de Aruba Hotel School, een bachelor in international hospitality en tourism management van de Universiteit van Curaçao en een master in consultancy en ondernemerschap van de Rotterdam Business School. Meest recentelijk was hij werkzaam als onafhankelijke toerismeprofessional via zijn adviesbureau. Eerder was hij teruggetreden uit de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) om een politieke rol te gaan vervullen. Hij bracht bijna 10 jaar door bij Chata, waarvan de laatste vier jaar als president en ceo. Gedurende zijn carrière is Mercera betrokken geweest bij verschillende projecten voor het ministerie van Economische Ontwikkeling voor het eiland Curaçao. ,,Het is een voorrecht om samen met diverse partners voort te bouwen op de reputatie van Bonaire als een ongerepte, milieubewuste en gastvrije bestemming en om dat imago te versterken door de grote vooruitgang te laten zien die het eiland de afgelopen jaren heeft gemaakt in het verstrekken van een gevarieerd culinair aanbod, luxe accommodatie-opties en verhoogde kwaliteit in ervaringen”, aldus Mercera.

Hij is geen onbekende voor TCB, aangezien hij in het begin van zijn carrière twee jaar bij de organisatie werkte als online marketing & product development executive. ,,Ik ben verheugd om terug te zijn op Bonaire, nu met nog veel meer ervaring in de industrie en een diep begrip voor het toerisme in deze regio”, aldus Mercera. ,,Mijn doel is om mijn ervaring te gebruiken om Bonaire in een groeipositie te brengen door te profiteren van kansen, terwijl we een nieuw tijdperk in toerisme ingaan.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.