Nieuws Curaçao

Jongeren Sociaal Vormings Traject ontvangen baret

De jongeren die deelnemen aan het Sociaal Vormings Traject van Defensie hebben vandaag op Marinekazerne Suffisant hun baret en certificaat in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens een korte ceremonie waar ook minister-president Pisas en brigadegeneraal der mariniers Frank Boots aanwezig waren.

De eerste groep jongeren zullen aansluitend starten met de tweede fase, het leerwerktraject onder begeleiding van de uitvoeringsorganisatie Fundituut. In deze fase worden de jongeren verder voorbereid op een passende functie op de arbeidsmarkt in overeenstemming met hun capaciteiten. Met deze twee fases biedt de overheid van Curaçao samen met Defensie toekomstperspectief aan deze jongeren.

bol

Totstandkoming samenwerking

Dit project wordt uitgevoerd in het kader van afspraken tussen Curaçao en Nederland rondom de hervormingen in het Landspakket. Deze hervorming is opgenomen onder thema ‘H18’ en aangemerkt als ‘Sociaal Vormings Traject’. Het Ministerie van Justitie, Ministerie van Sociale Ontwikkeling Arbeid en Welzijn (SOAW), Ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) en Ministerie van Defensie zijn allen partners in dit project. 

Aankomende augustus start er een nieuwe opleiding. Er is nog plek voor geïnteresseerden tussen de 18 en 24 jaar oud.

bol

Deel dit artikel