BES

Van onze correspondent
Kralendijk - Zowel op Bonaire als op Saba blijft het aantal besmettingen onverminderd hoog maar het lijkt alsof de inwoners van de eilanden zich hier minder druk om maken dan in bijvoorbeeld Nederland. Het normale leven gaat ogenschijnlijk door en men houdt zich op het eerste gezicht aan de kleine beperkingen die zijn opgelegd.

BEScoronaOp Bonaire zijn 828 actieve gevallen van Covid-19. Van de 266 binnengekomen testresultaten waren er gisteren 125 positief. Het aantal ziekenhuisopnames is iets gestegen maar het feit dat er ‘nog maar’ 6 personen in het ziekenhuis van Bonaire liggen met aan corona gerelateerde klachten zorgt ervoor dat de druk op de zorg tot een minimum beperkt blijft. Iedere dag een hoog aantal nieuwe besmettingen betekent ook dat er op een gegeven moment veel mensen zijn hersteld. Deze week gaat het iedere dag om ongeveer 130 mensen en gisteren zijn er 112 hersteld verklaard.
Op Saba schommelt het aantal actieve gevallen van Covid-19 rond de 90. Van 85 besmettingen op maandag ging het naar 91 op dinsdag en naar 89 op woensdag, toen er negen nieuwe besmettingen bijkwamen terwijl er elf hersteld zijn verklaard. Van de negen besmettingen kwamen er zeven aan het licht bij het bron- en contactonderzoek, een bij de test aan het eind van de quarantaineperiode en van de laatste is de oorzaak onbekend. Er zitten nog 37 mensen uit voorzorg in quarantaine. Op beide eilanden doet het eilandbestuur een oproep aan de inwoners om zich bij klachten te laten testen, om de voorzorgsmaatregelen in acht te nemen en om een eerste of tweede vaccinatie te halen of zich te laten boosteren. Op Sint Eustatius is al drie dagen geen update geweest van het aantal besmettingen maar ook daar wijst de overheid al langere tijd op het belang van vaccinatie. Qua vaccinatiegraad loopt Statia nog steeds ver achter bij Bonaire en Saba.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.