Nieuws Curaçao

Samira Rafaela gaat namens Europees Parlement een krans leggen bij de Tulaherdenking

WILLEMSTAD – Ook het Europees Parlement gaat een krans leggen tijdens de Tulaherdenking komende woensdag. Dat meldt Samira Rafaela. Zij is lid van het Europees Parlement voor D66 en op dit moment op Curaçao.

Het initiatief komt van Rafaela zelf, die een verzoek indiende bij de voorzitter van het Europese parlement in Brussel. “De landen en gebieden overzee zijn onderdeel van de Europese familie”, zegt Rafaela.

“Het herdenken van ons slavernijverleden in en vanuit Europa moet structureel gebeuren en is ook onderdeel van het anti-discriminatie en -rasismeplan van Europa”, aldus Rafaela. “Vooral van belang is het erkennen van de invloed die het slavernijverleden heeft op de huidige samenlevingen.”

De Europarlementarier vindt het eervol een krans te mogen leggen namens het Europees Parlement. “Het is een erkenning van ons slavernijverleden. Tula is voor mij ook echt een persoonlijke verzetsheld. Ik ben met hem opgegroeid en weet veel van hem.”

Volgens Rafaela past deze kranslegging ook mooi bij de tijdsgeest van 2022, waarin wij steeds meer beseffen en bewustwording hebben hoe belangrijk het is dat we ook op collectief niveau dat healingsproces ingaan.”

Deel dit artikel