Cultuur en muziek

Hele maand oktober Black Achievement Month

AMSTERDAM – Dit jaar vindt de Black Achievement Month (BAM) plaats in Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Middelburg, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam. De hele maand oktober is er een programmering, die wordt afgesloten op 31 oktober met de Gala uitreiking Black Achievement Awards.

Het thema dit jaar is ‘Verbeeld je!’ Daarmee is de toon gezet om niet alleen te kijken naar verbale communicatie, maar iets meer naar beeldende kunst, dans, film en alles wat visueel is.

De Vereniging Antilliaans Netwerk doet voor de zevende keer mee met drie specifieke dagen en programmaonderdelen.

Programma

op 13 oktober is er een lezing met als titel: Homofobische karikaturen: Curaçaose volkstoneel en antiqueer geweld door Dr. Wigbertson Julian Isenia, assistant professor bij de afdeling antropologie bij de Universiteit van Amsterdam.

Op 15 oktober wordt het standbeeld van Enith Brigitha in Almere onthuld.

Op woensdag 19 oktober wordt de filmBoka Sarantonio’ uit 1985 van Pacheco Domacassé vertoond. Deze avond in het Bijlmer Parktheater staat in het teken van twee bijzondere iconen binnen de Curaçaose gemeenschap, die ons dit jaar zijn ontvallen: Pacheco Domacassé en Diana Lebacs.

Aan het eind van de filmavond reikt de Vereniging voor de zevende keer de ‘In de Spotlight Award’ uit. Die worden dit jaar uitgereikt aan twee personen die zich uitzonderlijk hebben bewezen in de kunsten, media en op maatschappelijk vlak voor het Koninkrijk.

De aanmoedigingsprijs ‘In de Spotlight Award’ zal gaan naar een jong talentvolle persoon die in de volle bloei staat en waar wij nog veel van kunnen verwachten.

 Klik hier voor het hele programma.

Deel dit artikel