Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - In een korte verklaring heeft minister Glenbert Croes van Sociale Zaken en Arbeid bekendgemaakt dat hij de uitspraak van de rechter respecteert en Directie Arbeid heeft laten weten voortaan weer ontslagaanvragen in behandeling te nemen.
glenbertDe weigering daartoe was inzet van een kort geding dat eerder deze week diende, aangespannen door Romar Trading. Het bedrijf verkeert in zwaar weer en moet personeel ontslaan om het hoofd boven water te houden.
Sinds het uitbreken van de coronapandemie neemt Directie Arbeid in opdracht van minister Glenbert Croes geen aanvragen voor het ontslag van werknemers meer aan. Volgens de wet moet de ontslagcommissie een ontslagaanvraag beoordelen en al dan niet goedkeuren.
De advocaat bracht naar voren dat de overheid niet zomaar mag beslissen over het personeelsbeleid van bedrijven. De rechter was het dus met hem eens.
De minister heeft met zijn opdracht aan Directie Arbeid de gemaakte fout ongedaan gemaakt.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.