Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Maduro wil banden herstellen

door Op 29-10-2020

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft woensdag gezegd dat hij de banden met Curaçao, Aruba en Bonaire weer wil aanhalen. Volgens hem beschouwt Venezuela de bevolking van de drie eilanden als ‘broeders en zusters’. Er is tussen de landen ‘veel liefde’, aldus Maduro. Hij heeft zijn staf opdracht gegeven de banden opnieuw aan te halen op het gebied van communicatie, transport, handel en cultuur. Dat zei hij tijdens een internationale persconferentie in Caracas, op een vraag van een Curaçaose verslaggeefster.

Maduro gaf die opdracht aan zijn medewerkers nadat Robert Schuddeboom dinsdag 27 oktober zijn geloofsbrieven aan had geboden in Caracas als nieuwe ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden. Volgens Maduro heeft hij naar aanleiding daarvan gezegd dat de problemen met de Antilliaanse eilanden op moeten worden gelost en de banden weer aangehaald moeten worden.

De verhoudingen tussen Venezuela en de ABC-eilanden zijn al langere tijd bekoeld. Zo was er al voor het begin van de coronacrisis nauwelijks nog vlieg- en scheepverkeer tussen Venezuela en de ABC-eilanden. Nederland erkende in februari vorig jaar oppositieleider Juan Guaidó als leider van Venezuela nadat Maduro bij de laatste presidentsverkiezingen werd beschuldigd van fraude. Maar volgens Maduro ligt de werkelijke reden van de breuk bij de speciale gezant voor Venezuela en Iran van het Witte Huis, Eliott Abrams. Die heeft volgens Maduro een wig gedreven tussen Venezuela en de Antilliaanse eilanden. En die breuk wil hij nu herstellen, zo zei hij tegen Nicole Trinidad van TV Direct.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *