Participatie Minister-President Rhuggenaath aan Hawai’i Sustainability Summit 2021 - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Algemene Zaken en Minister President
 

Participatie Minister-President Rhuggenaath aan Hawai’i Sustainability Summit 2021

Geplaatst op 15 03 2021

Op vrijdag, 5 maart 2021 heeft Minister-President Rhuggenaath virtueel deelgenomen aan de Hawai’i Sustainability Summit 2021.

De Minister-President was een van de panelleden van de Island Leadership for a Bright Global Future: Catalyzing Partnerships for the Decade of Action 2030. Andere leden van de panel waren de Gouverneur van Guam, mw. Guerrero, de burgemeester van Hawai’i, de heer Roth, onderzoeker van de Kohala Institute, Dr. Crabbe en de Executive Director van de Micronesia Conservation Trust, de heer Kostka. Het evenement werd afgesloten door ambassadeur Borges, Senior Vice-President en Hoofd van de United Nations Foundation New York Office.

In zijn interventie heeft de Minister-President gesproken over het belang van de Sustainable Development Goals (SDG’s) op Curaçao. De implementatie van de SDG’s is een prioriteit voor de regering. Daarnaast heeft hij aandacht besteed aan een aantal projecten op Curaçao, zoals Hòfi Wawuya en the Living Labs. Deze projecten zijn van belang omdat ze het land helpen met het realiseren van verschillende SDG’s, zoals SDG 1 Geen Armoede; SDG 3 Goede Gezondheid en Welzijn; SDG 4 Kwaliteitsonderwijs; SDG 7 Betaalbaar en Duurzame Energie; SDG 8 Waardig Werk en Economische Groei en SDG 14 Leven in het Water.