Nieuws Curaçao

Toeristen gewond door val Christoffelberg

Foto Kustwacht Caribisch Gebied

Willemstad – Twee toeristen die op de Christoffelberg liepen, zijn meters naar beneden in een afgrond gevallen.

De brandweer, die ter plekke was, meldde dat het onmogelijk was voor de personen om weer naar boven te klimmen. De Kustwacht heeft na de melding van de brandweer de kustwachthelikopter naar de Christoffelberg gedirigeerd om de personen te assisteren.

bol

De toeristen, een man en een vrouw, die door de val blessures hadden, zijn door de helikopter naar het kustwachtsteunpunt op het vliegveld Hato gebracht. Daar stond een ambulance klaar om ze naar het ziekenhuis te brengen waar ze medische behandeling kregen.

Klein Curaçao

Rond de middag kreeg de Kustwacht nog een melding voor een medische evacuatie. Ditmaal betrof het een toerist op Klein Curaçao.

De man was gevallen en heeft daarbij een letsel aan zijn knie opgelopen. De melder gaf aan dat de 55-jarige man assistentie van de kustwachthelikopter nodig had om naar het ziekenhuis getransporteerd te worden.

bol

Het RCC heeft na de melding de helikopter naar Klein Curaçao gestuurd om de man op te halen en naar Hato te vliegen waar een ziekenwagen klaar stond om hem naar het ziekenhuis te transporteren.

Deel dit artikel