Nieuws Curaçao

Coördinator VN op bezoek bij de SER

WILLEMSTAD – De waarnemend resident coördinator van de Verenigde Naties voor de Engelstalige en Nederlandstalige Caribbean was gisteren op bezoek bij de Sociaal-Economische Raad, SER. 

Het ging om een beleefdheidsbezoek van de uit Zambia afkomstige Dennis Zulu. Tijdens zijn bezoek wisselde hij van gedachten met het technische secretariaat van de SER over de rol van het adviescollege bij de vormgeving van de VN-duurzame ontwikkelingsdoelen. 

bol

Deze zogenaamde Sustainable Development Goals, SDG’s zijn een wereldwijde oproep tot actie om een ​​einde te maken aan armoede, het milieu en het klimaat op aarde te beschermen en ervoor te zorgen dat mensen overal kunnen genieten van vrede en welvaart. 

De Verenigde Naties in het Caribisch gebied ondersteunen de uitvoering van alle zeventien doelen, waaronder kwaliteit van Onderwijs en Klimaatactie.

SDG’s, zijn prioritair aangemerkt voor het Caribisch gebied. De gesprekken gisteren gingen ook over op welke wijze de VN daarbij technische ondersteuning zou kunnen bieden.

Curaçao

bol

Zulu is deze dagen op Curaçao in het kader van een officiële kennismaking en tekent vandaag een samenwerkingsovereenkomst met de Curaçaose regering. 

Als waarnemend VN-resident coördinator leidt Zulu het sub-regionale team van de VN, dat gevestigd is in Port of Spain in Trinidad en Tobago. Hij is hij de hoogste ambtenaar van het ontwikkelingssysteem van de VN op landenniveau. 

In nauwe samenwerking met nationale regeringen behartigt Zulu de belangen en mandaten van het VN-systeem en kunnen zij daarbij rekenen op de steun en begeleiding van nagenoeg alle VN-organen. 

De resident coördinator streeft ernaar de verschillende VN-organen samen te brengen om de doelmatigheid en doeltreffendheid van de operationele activiteiten in de Engelssprekende en Nederlandssprekende Caribische landen te verbeteren.

Deel dit artikel