Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In samenwerking met Wereldstage biedt het Laurentius College stewardess-, hospitality- en businessopleidingen op Curaçao.
Sinds een aantal jaar werkt Laurentius, gespecialiseerd in bovengenoemde opleidingen, samen met Wereldstage voor wat betreft stages van studenten op Curaçao.

F02 Laurentius studenten,,Al jaar en dag volgen de studenten van Laurentius onderwijs in de prachtige locatie op Schiphol Airport; het kloppend hart van de nationale en internationale reiswereld”, vertelt Maarten de Jong van Wereldstage.
,,De vleugels zijn nu uitgeslagen en sinds begin van het huidige collegejaar is gestart met een pilotproject op Curaçao. Door een unieke samenwerking met Wereldstage kunnen Nederlandse en Yu di Kòrsou studenten nu ook onderwijs volgen op ons eiland. Een mooie manier om in de praktijk invulling te geven aan de groei en bloei van de toeristische ontwikkelingen op Curaçao.”
De Jong legt uit hoe het werkt: ,,Laurentius College draagt zorg voor de kwaliteit van onderwijs. Wereldstage biedt begeleiding aan de studenten, de stages, een aantrekkelijke leslocatie aan de Scharlooweg en de koppeling naar de praktijk in de vorm van stages.”
De studenten volgen gedurende een jaar twee dagen per week onderwijs en lopen drie dagen stage. Zij doen internationale ervaring op, leren zelfstandig te wonen, en leveren een bijdrage aan het toeristisch product van het eiland. Vervolgens ronden de studenten hun opleiding af in Nederland.
,,Dit pilotproject is klein en fijn begonnen zodat alle facetten van theoretisch en praktisch onderwijs goed konden worden afgestemd op de internationale ervaring en groei naar zelfstandigheid die de studenten opdoen.”
Het is ook niet niks, vult Janneke Wijns, ook van Wereldstage, aan. ,,De studenten zijn een jaar van huis en doen zo veel nieuwe (leer)ervaringen op. Niet alleen in de vorm van onderwijs, maar ook voor wat betreft wonen en op eigen benen staan.”
Het komende studiejaar zullen er heel wat meer studenten van Laurentius starten aan hun opleiding op Curaçao. Beginnend met een introductieweek ‘Konosé bo Isla’ (Ken je Eiland) om vervolgens weer intensief aan de slag te gaan met hun opleiding.
Voor Laura van Dijk, directeur van het Laurentius College, is dit initiatief een logische stap voor haar opleidingsinstituut. ,,Het is voor de studenten een geweldige ervaring om deze vorm van onderwijs te combineren met internationale ervaring in een omgeving waar de hospitality-sector booming is.”
Goed onderwijs, dicht op de praktijk, is essentieel om nu en in de toekomst te voldoen aan de wensen van toeristen en zakelijke reizigers. Curaçao is hierin heel bijzonder. ,,Als onderdeel van het Koninkrijk wordt een aantrekkelijk toeristisch product aangeboden. Wij willen onze studenten daar graag een bijdrage aan laten leveren. De samenwerking hierin met Wereldstage is voor ons en de studenten heel belangrijk. Hun ervaring van de afgelopen 22 jaar met duizenden studenten die hun vleugels uitslaan, is uniek.”
En: ,,We hopen dat we op termijn onze kennis, kunde en enthousiasme in toenemende mate kunnen delen met de toeristische sector, maar zeker ook met het onderwijs op Curaçao”, vervolgt Van Dijk. ,,We hebben er zin in na deze eerste positieve ervaring.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.