Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Sint Maarten is voor Curaçao vanaf aankomende vrijdag ‘een land met een heel hoog risico’. Bonaire gaat die dag op oranje (land met hoog risico). Donderdag zet Bonaire op haar beurt de CAS-landen (Curaçao, Aruba en Sint Maarten) op rood.

bonaire straatDe classificatie ‘land met heel hoog risico’ betekent voor reizigers naar Curaçao dat maximaal 72 uur voor vertrek een PRC-test moet worden afgenomen. Die verplichting geldt voor alle reizigers van 12 jaar en ouder; ingezetenen en buitenlandse bezoekers, gevaccineerd en niet-gevaccineerd. Wie niet gevaccineerd is of internationaal bezoeker moet bovendien op de derde dag na aankomst een antigeentest laten afnemen. Alle reizigers moeten verder de Passenger Locator Card (PLC) binnen 48 uur voor vertrek invullen. Naast Aruba en Sint Maarten staan ook de Verenigde Staten weer op rood voor Curaçao.

Dat eilanden binnen het Koninkrijk elkaar rood kleuren komt door het toenemend aantal coronabesmettingen en de druk op de ziekenhuizen door meer opnames van patiënten met Covid-19.
Maandag heeft het Openbaar Lichaam van Bonaire laten weten dat Curaçao, Aruba en Sint Maarten vanaf donderdag 26 augustus landen met hoog risico zijn voor Bonaire. Alle reizigers vanaf 12 jaar naar Bonaire, gevaccineerd of niet-gevaccineerd, zijn verplicht maximaal 48 uur voor vertrek uit Curaçao, Aruba of Sint Maarten een PCR-test te doen. Maar alleen niet-gevaccineerde reizigers moeten óf 24 uur voor vertrek, óf bij aankomst op Bonaire ook nog eens een antigeentest laten afnemen. Voor alle reizigers van alle leeftijden geldt dat 72 tot 48 uur voor vertrek naar Bonaire de gezondheidsverklaring moet worden ingevuld op www.bonairepublichealth.com of www.bonairecrisis.com.

Gisteren waren op Bonaire 21 actieve gevallen en drie nieuwe coronabesmettingen. Dat is veel minder dan op de CAS-eilanden. Maandag telde Aruba 732 actieve gevallen (47 nieuwe besmettingen), Curaçao 520 actieve gevallen (25 nieuwe besmettingen) en Sint Maarten 315 actieve gevallen (28 besmettingen).

Van de reisbubbel die op 5 augustus werd ingevoerd voor de CAS- en BES-eilanden is niet veel meer over. Vier van de zes eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen zijn rood gekleurd wat betreft het risico op coronabesmetting. Alleen Saba en Sint Eustatius blijven voor Curaçao nog landen ‘met een heel laag risico’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.