Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bij gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) in Koraal Specht wordt gewerkt aan de uitbreiding van het vreemdelingendetentiecentrum, beter bekend als de barakken.
Het project heet officieel ‘Renovatie en uitbreiding vreemdelingenbewaring SDKK’.

barakken2De oude barakken worden gerenoveerd - waar na renovatie ruimte zal zijn voor 38 mannen - en daarnaast komt er ook een volledige nieuwbouw, een verdiepingsgebouw, met een capaciteit voor 24 vrouwen. Albo Caribbean, dat onder Janssen de Jong Caribbean valt, is hoofdaannemer van dit project. In gesprek met deze krant legt Joao de Freitas, general manager van de cluster Projectontwikkeling en Bouw van Janssen de Jong, waar ook Albo Caribbean onder valt, uit dat het project eigenlijk reeds in 2020 is begonnen, maar dat dit door de Covid-19-pandemie volledig stil is komen te liggen. ,,Begin juni 2021 kregen we weer groen licht en hebben we het project hervat”, vertelt De Freitas.
De renovatie van de oude barakken is al vergevorderd, zegt De Freitas. De renovatiewerkzaamheden behelzen een herverdeling van het gebouw waarbij cellen worden ingericht en tegelijkertijd ook een recreatieve ruimte wordt gemaakt. Buiten worden een luchtplaats en een sportveld aangelegd.

De nieuwbouw is een verdiepingsgebouw met op de onderste verdieping een bergruimte, elektraruimte, bibliotheek, bezoekkamers en een ruimte voor medisch consult. Op de bovenste verdieping bevindt zich een cellencomplex met elf kamers voor vrouwelijke gedetineerden. Ook hier worden buiten een luchtruimte en een sportveld voor de vreemdelingen ingericht en worden bewakingsfaciliteiten en vier kamers voor gezinnen gebouwd. ,,Al bij al is het een behoorlijk gebouw”, zegt De Freitas, die verder aangeeft dat het in totaal om een oppervlak gaat van 740 vierkante meter.
Voor de nieuwbouw is twee weken geleden de fundering gelegd. De verwachting is dat de oplevering van zowel de renovatie van de oude barakken als de nieuwbouw eind april 2022 plaatsvindt. Architect Ronny Lobo heeft voor het ontwerp gezorgd.
Met het project is een totale investering van 3.347.673 gulden gemoeid. Dit wordt door Nederland - het ministerie van Binnenlandse Zaken - gefinancierd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.