Al het nieuws

Van onzer verslaggevers
Willemstad - Raymond Gradus treedt per 1 februari 2023 af als voorzitter van de drie Colleges financieel toezicht voor Curaçao en Sint Maarten; Bonaire, Sint Eustatius en Saba; en Aruba. Hiermee stopt hij iets eerder dan de datum waarop zijn tweede termijn zou verlopen, namelijk 1 juli 2023.

Gradus1Gradus is tevens hoogleraar bestuur en economie van de publieke en non-profitsector aan de Vrije Universiteit Amsterdam. ,,Het combineren van deze twee functies is een zware verantwoordelijkheid”, zo geeft hij aan. Gradus wil de komende maanden een aantal reizen maken gericht op de academische wereld.
Hij kijkt terug op ‘boeiende en intensieve jaren’ als toezichthouder van de (ei)landen van de voormalige Nederlandse Antillen. Momenteel wordt gezocht naar een geschikte opvolger die per 1 februari van start zal gaan.
Gradus is vanaf 1 juli 2017 voorzitter van de drie colleges. Op 1 juli 2020 werd hij voor een periode van drie jaar herbenoemd. Naast zijn functie als hoogleraar is hij tevens verbonden aan de vakgroep Accounting van de VU Amsterdam en het Zijlstra Center for Public Control, Leadership & Governance en is fellow van het Tinbergen Instituut.
Professor Gradus heeft diverse wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan over onder meer sociale zekerheid, medeoverheden, milieubeleid en openbare financiën. Daarnaast is hij voorzitter van de auditcommissie van de raad van toezicht van de Haagse Hogeschool (HHs).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.