Nieuws Curaçao

Regering Curaçao gaat een deel van de uitkeringen indexeren

WILLEMSTAD – De regering van Curaçao gaat extra financiële steun geven aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Daaronder vallen ouderen tussen 60 en 65 jaar oud die alleen maar onderstand hebben, gepensioneerden met alleen een ouderdomspensioen van de overheid en mensen met een beperking.

Het extraatje wordt in de maand september uitgekeerd met terugwerkende kracht tot mei 2022 en duurt in principe tot december 2022. De eerste groep die hiervan profiteert is de groep van 60 tot 65 jaar die alleen maar inkomen hebben uit een onderstandsuitkering. Zij krijgt er zes procent bij, zo’n twintig gulden per maand. Het gaat om ruim 1800 mensen.

Gepensioneerden met alleen maar een AOV-uitkering krijgen nu al 130 gulden extra per maand, dat wordt 155 gulden, een verhoging van 25 gulden. 9.600 ouderen krijgen een ouderdomspensioen van de overheid.

Mensen met een beperking, die moeten leven van een onderstandsuitkering krijgen ook een indexeringsverhoging van zes procent, afgerond is dat twintig gulden per maand erbij.

De totale groep met een onderstandsuitkering op Curaçao is zo’n 7.500 mensen groot. Dat aantal wordt kleiner omdat de overheid het bestand gaat opschonen. Gebleken is dat mensen die een baan vinden, zich niet altijd afmelden bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Welzijn.

Deel dit artikel