Nieuws Curaçao

Onrust onder pomphouders vanwege toezichthouder en parlement

WILLEMSTAD – Het is onrustig onder de 22 particuliere pomphouders op Curaçao. Ze zijn het niet eens met de berekeningen van de maximumprijs door toezichthouder Bureau Telecom & Post. De marge die hen gelaten wordt is te klein.

Deze zogenaamde dealermarge is bijna 18 cent per liter. Volgens de pomphouders zou dat minimaal een kwartje moeten zijn. De pijlen zijn niet alleen gericht tegen minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling, maar ook tegen politici van regeringspartij MFK in de Staten. Die suggereerden dat de marge zelfs verkleind zou kunnen worden door de vier eigen Curoil-benzinestations om de concurrentie te bevorderen.

De pomphouders vinden de suggestie van de parlementsleden gevaarlijk en een slag in het gezicht van de bijna 750 mensen die in dienst zijn bij verschillende benzinestations. Margeverlagingen zouden leiden tot faillissementen.

Aan minister Cijntje is nu verzocht om een onafhankelijke partij of commissie van experts onderzoek te laten verrichten naar de pomphoudersmarge.

Deel dit artikel