Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Hensley Koeiman, voormalig partijleider, minister, premier en Statenlid van de MAN zal de plek innemen van Steven Martina, die onlangs heeft aangegeven zijn Statenlidmaatschap en partijleiderschap op te willen zeggen. Dit heeft Koeiman tegenover deze krant bevestigd.

F05 Koeiman terug naar StatenIrelnety Copra, partijvoorzitter, legt uit dat Martina nog geen ontslagbrief heeft gestuurd naar de Statenvoorzitter, Charetti America-Francisca (MFK) en dat het dus ook nog niet bekend is per wanneer Koeiman tot de Staten zal toetreden. Ook het Hoofdstembureau kan nog niet met de voorbereidingen starten zolang het ontslag niet officieel is ingediend. Het Hoofdstembureau moet uiteindelijk de geloofsbrieven goedkeuren en doorsturen naar de Staten die ook nog over de geloofsbrieven moeten stemmen.

Voor wat betreft de functie van partijleider, zo legt Copra verder uit, is aan Martina gevraagd om niet per direct af te treden, maar aan te blijven totdat er een nieuwe partijleider is gekozen. Het proces hiertoe is in gang gezet. Vandaag zal het bestuur officieel aan de leden bekendmaken dat de functie van partijleider open staat. Tevens zal het voorstel van de partijraad tot het instellen van een commissie, bestaande uit vijf leden, worden voorgelegd aan de leden ter bekrachtiging. Copra: ,,Conform de statuten kunnen twee van de vijf leden van de commissie tevens lid van het partijbestuur zijn. Deze commissie zal belast worden met het proces om tot een nieuwe partijleider te komen. Sollicitatie staat open voor alle leden. De commissie zal een termijn stellen waarbinnen kan worden gesolliciteerd. Bij het solliciteren dient een motivatiebrief te worden ingediend. Na de sollicitatieronde zal de commissie in gesprek gaan met de kandidaten. Indien wenselijk kan ook in de samenleving worden gepeild over welke eigenschappen en karakteristieken de nieuwe partijleider dient te beschikken. Vervolgens worden uit de sollicitanten maximaal drie kandidaten geselecteerd en voorgedragen. De commissie zal deze kandidaten voorleggen aan het partijcongres, waarin alle leden deelnemen. Indien er meerdere kandidaten zijn, dan zal tijdens het partijcongres moeten worden gestemd. Als er maar één kandidaat is, dan zal aan het partijcongres worden verzocht om deze persoon bij acclamatie te benoemen.”

Op dit moment bestaat het partijbestuur van de MAN uit Irelnety Copra als voorzitter, Eugene Cleopa als vicevoorzitter, Yaël Plet als secretaris, Florence Tomsjansen als penningmeester en de commissarissen Farley Lourens, Jowenny Troeman, Annemarie Cijntje, Eugene Valpoort, Angel Alvares, Curtley Perez en Steven Martina, die tevens partijleider is.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.