Nieuws Curaçao

Aantal covid-patienten Curaçao loopt weer terug, wel opnieuw twee doden

Aantal covid-patienten Curaçao loopt weer terug

De afgelopen week is op Curaçao het aantal patiënten met covid-19 teruggelopen van 581 naar 442 actieve cases.

Er kwamen weliswaar 317 nieuwe patiënten bij, fors minder dan de week ervoor toen er nog 501 mensen positief werden getest, maar er mochten ook 453 patiënten hun isolatie beëindigen.

bol

Het aantal doden sinds het begin van de coronacrisis steeg met twee naar 273. Beide patiënten overleden deze week in het CMC. Daar liggen nu nog vier patiënten, allen op zaal. Dat is de helft minder dan vorige week toen er nog zeven patiënten op zaal en één op de intensive care lag.

Aruba en Bonaire

Op Aruba liep het aantal covid-patienten juist op. Van 95 naar 126 vorige week. Er kwamen 244 nieuwe cases bij, aanzienlijk meer dan de 156 de week ervoor. 213 patiënten mochten hun isolatieplek verlaten. Er ligt één patiënt op zaal in het Horacio Oduber Ziekenhuis.

Bonaire publiceerde zijn cijfer op de 18e april. Het aantal actieve cases daalde daar van 217 naar 122. Er kwamen weliswaar 167 nieuwe gevallen bij, maar dat was aanzienlijk minder dan de 335 de week daarvoor. Omdat er ook 122 patiënten uit isolatie kwamen, is de daling nu wel ingezet.

bol


Deel dit artikel